Wie is Voos?
De Leertuin
Events
Contact
Wie is Voos?
Seks! We doen het allemaal, maar wat weet je er eigenlijk écht van? Hoe werkt het? Waar zoek je alles op? Wij zijn VOOS! Een on- & offline platform waarin we opzoek gaan naar manieren om seksuele voorlichting leuker, explicieter en diverser te maken!

We bieden voorlichting aan op onze website en op scholen. Op de website is een leertuin te vinden, welke een aanvulling is op ons lesprogramma voor in de klas. Voor in de klas hebben we een 5-delig lesprogramma ontwikkeld ontwikkelt (zie de boek-hier knop).


De lessen gaan onder andere over de fysiologie, de praktische
zaken en over online media en je seksualiteit. Daarnaast organiseren we PoesPraat avonden, waar we in discussie gaan over onderwerpen die met seksualiteit te maken hebben. De PoesPraat heeft een vaste indeling: er zijn altijd sprekers, en is er ruimte voor één-op-één gesprekken, en daarna sluiten we af met een groepsgesprek. Er is ruimte voor openheid, humor en ook voor serieuze vraagstukken.
Dat kan leuker!
VOOS vindt dat de seksuele voorlichting leuker, explicieter en diverser kan. Hoe doen we dat?


Plezier

Wij benaderen in onze seksuele voorlichting de leuke kant van seks. Waar andere bedrijven het voornamelijk hebben over grenzen aangeven en de gevaren van seks benaderen proberen wij de dingen vanuit een andere kant te bekijken.

We willen dan ook dat jongeren zin krijgen: zin krijgen om te onderzoeken, zin om erover na te denken. VOOS is spannend en nieuwsgierig makend.

Onderzoek wijst uit dat dit niet zorgt voor losbandigheid of onvoorzichtigheid, maar juist voor een meer voorzichtige en vaak latere start van het hebben van gemeenschap (Rutgers, 2017).
Humor
In de meeste voorlichting ontbreekt humor. Humor is een manier om je bij de les te houden, te interesseren en om het onderwerp minder beladen te maken.

'The real thing'
Geen pornoseks, geen gepolariseerde vorm van seksualiteit, of seks uit zijn context getrokken. Maar ook niet belerend, betuttelend, angstaanjagend en enkel alleen maar technisch. Seks zoals het is. Met alles erop en eraan.

Diversiteit
Wij vertellen en laten zien hoe verschillend iedereen is, zowel in het fysiek als in zijn of haar verlangens. Bij VOOS hebben we dus niet de waarheid in pacht, maar proberen we verschillende visies te belichten.
All rights reserved © 2021 | Stichting VOOS
info@voos.nl
Made on
Tilda