Het seks-positieve platform voor jou!
Seksueel genot
Wat vind je lekker?
Hoort seks pijn te doen?
Nee! Het is niet de bedoeling dat seks pijn doet. Veel vrouwen denken dat het hoort dat seks af en toe pijn doet, maar dat is echt niet waar (tenzij je dat leuk vindt natuurlijk). Seks hoort leuk en lekker te zijn voor alle mensen die meedoen. Als er iets gebeurt wat jij niet leuk vindt of pijn doet kan je dat altijd aangeven! Mocht je zin hebben in penetratie, zorgt dan dat alle mensen goed opgewonden zijn. Als je een vulva hebt kan dat iets langer duren dan bij iemand met een piemel. Begin dus vooral lekker rustig met wat hand- of vinger werk bijvoorbeeld. Als je van jezelf niet nat genoeg wordt kan het zijn dat seks af en toe pijn doet. Dat is niets om je voor te schamen en er zijn genoeg oplossingen voor, zoals bijvoorbeeld glijmiddel. Zorg ervoor dat je glijmiddel aanschaft met zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten, zodat het je vulva niet zal irriteren. Let op, sommige soorten glijmiddel gaan niet goed samen met condooms of seksspeeltjes.


Hoe kan ik weten wat ik
lekker vind tijdens seks?
Om te weten wat je lekker vindt tijdens seks is het belangrijk om je eigen lichaam te leren kennen. Wees niet bang om jezelf aan te raken en te experimenteren met jezelf. Je hoeft je niet te schamen voor wat je in je broek hebt en het is leuk om uit te zoeken wat je lekker vindt! Masturberen is heel normaal, bijna iedereen doet het weleens en het is zelfs goed voor je! Als je regelmatig masturbeert kan het zijn dat je gemakkelijker een orgasme bereikt tijdens de seks.

Ook verbetert het je bloedsomloop, vermindert het stress, geeft het je immuunsysteem een boost en verbetert het je humeur! Kijk eens naar jezelf in de spiegel en raak bekend met je eigen lichaam. Hoe zit alles in elkaar? Waar vind je het lekker om aangeraakt te worden? En waar niet? Je hoeft er niet over te praten met je vrienden, maar het kan wel fijn zijn. Zo kan je je minder alleen voelen in het ontdekken van je seksualiteit en ondervindingen delen.Bij seks is plezier een onderbelicht begrip, maar naar onze mening een van de belangrijkste onderwerpen!Hoe kan ik mezelf leren kennen via masturberen?
De meeste mensen masturberen! Solosex is heel normaal en kan fijn zijn om je eigen lijf te leren kennen en te ontdekken wat je lekker vindt. Misschien voelt het prettig om eerst jezelf te leren kennen door te masturberen voordat je seks met een ander hebt. Zo weet je al een beetje hoe het voelt bij jezelf en is het makkelijker je wensen en/of grenzen aan te geven. Neem je tijd, creëer een ruimte wanneer je je vrij voelt en waar je ongestoord kan ontdekken wat je fijn vindt.


Er zijn heel veel verschillende vormen van masturbatie dit is maar een voorbeeld, niet de enige manier. Doe altijd alleen wat goed voelt.


Als het pijnlijk is om met je vingers in je vagina te gaan, dan hoef je dit natuurlijk niet te doen er is nog heel veel anders wat je kan uit proberen. Verken en ontdek wat jij lekker vindt!
Hoe kan ik aangeven
wat ik wil in de seks?

Seks is veel meer dan alleen penetratie! En seks is voor iedereen anders. Mensen met een clitoris hebben gemiddeld langer nodig om fysiek opgewonden te raken dan mensen met een piemel. Daarom is hand en mondwerk een heel belangrijk en leuk deel van de seks.

Als je goed opgewonden bent is seks leuker en prettiger voor iedereen. Het is belangrijk dat je hierover praat met je bedpartner. Door te praten leer je ook elkaars wensen en grenzen beter te begrijpen. Het hoeft echt niet allemaal serieus te zijn, praten over seks kan ook grappig of zelfs sexy zijn! En je kan tijdens de seks zelf ook nog altijd aangeven wat je wel en niet wil. Praten over seks kan best spannend zijn maar het kan wel enorm veel helpen.
Seks technieken
Accentueren
Extra nadruk op een bepaald deel van de beweging.

Ademhaling
Goed doorademen om meer te ontspannen en orgasmes toe te laten.

Communicatie
Manieren om feedback te geven en te lezen.
Dippen
Fijne aanrakingen net binnen de opening van de vagina.

Edgen
Beter orgasme door de climax uit te stellen.

Fases
Verschillende technieken op verschillende momenten.

G-zones
Inwendig nieuwe genot ontdekken.
Squirten
Intense ontspanning beoefenen.
Teasen
Eromheen draaien en slechts af en toe toegeven.

Toevoegen
Meer genot door spanning en opvallen.
Verspreiden
Stimulatie op meerdere zones te gelijk vestigen.

Aanspannen
De spieren in je buikgebied gebruiken voor meer genot.

Combineren
De clitoris extra stimuleren tijdens inwendige stimulatie of penetratie.

Dieper
Full-body genot vanuit de uiterste diepste van de vagina.

Druk
Wisselen met de druk.
Gelijkmatig
Alles houden zoals het is.
Hernieuwen
Genieten van dezelfde aanrakingen, steeds opnieuw.

Hoeken
De hoek van penetratie of inwendige stimulatie aanpassen.

Ritme
Goed getimede, bijna muzikale bewegingen.
Verrassen
Niet aan verwachtingen voldoen voor meer genot.


Hoe weet ik wanneer ik een orgasme heb gehad?
Een orgasme is een opgebouwde seksuele spanning die vrijkomt. Als je opgewonden bent zwellen de geslachtsorganen op en worden ze stijf. Bij vrouwen zijn dit de clitoris en de vulva lippen, bij mannen zwelt de piemel op. Dit noemen we een stijve of een erectie. Ook je bloedsomloop gaat sneller werken, je adem kan versnellen en je kunt nat worden. Rond het hoogtepunt spannen er spieren samen in je bekkengebied, baarmoeder en vagina. Wanneer het hoogtepunt daar is volgt er ontlading: een orgasme! Je bekken, baarmoeder en vagina trekken zich een paar keer samen.
Bij de piemel krijg je een zaadlozing, er komt sperma uit je penis, je penis is stijf en de spieren in je bekkenbodem trekken samen. Een zaadlozing en orgasme zijn niet hetzelfde, er kan namelijk ook een zaadlozing zonder orgasme plaatsvinden, bijvoorbeeld in je slaap tijdens een natte droom. De piemel is na het orgasme meestal (te) gevoelig om nog door te gaan, de vulva en clitoris kunnen meestal direct na het orgasme verder met seks.

Hoe vaak en intens het orgasme is verschilt per persoon en per keer. De één voelt het kort en stevig bij de genitaliën en de ander tintelend en schokkerig over je lichaam. Bij een intens en lang orgasme of bij full body orgasme kan het voelen alsof je even van de wereld bent. Je raakt de controle kwijt, je lichaam neemt het als het ware over.


Gevoel van een orgasme

"Zelf begon ik pas met masturberen toen ik al seks had gehad."
Daarvoor werd ik wel al opgewonden maar wist gewoon totaal niet wat ik moest doen. Ook schaamde ik me een beetje. Nu weet ik dat dat helemaal is niks om je voor te schamen en doe ik het bijna dagelijks.

Als ik terugdenk aan mijn eerste keren seks, denk ik dat het best fijn was geweest als ik mijn eigen lichaam daarvoor al een beetje had gekend. Ik had geen idee wat ik lekker vond en kon zo dus ook niet mijn eigen wensen aangeven. Ik ben een groot voorstander van masturberen, het is super leuk en fijn om je lichaam te leren kennen. Het maakt seks met een ander veel fijner en het werkt ook nog eens goed tegen stress en voor meer blije hormonen!

Ik masturbeer het liefst met mijn vingers of met de Satisfyer Pro, dat is een seksspeeltje die met luchtdruk werkt tegen je clitoris.

Bijna al mijn vriendinnen hebben er ook één en we zweren er echt bij, een totaal nieuwe ervaring van masturberen. Soms masturbeer ik gewoon even snel voor ik de dag begin, maar af en toe kan het ook best fijn zijn er echt een momentje van te maken. De kaarsjes aan te steken, een muziekje op en echt de tijd nemen om jezelf aan te raken en niet direct naar een orgasme toe te werken.


Ik kan niet klaarkomen
tijdens seks, wat nu?

Veel mensen met een vulva en clitoris komen niet klaar tijdens seks als die voornamelijk draait om penetratie. Hier schrijven we meer over bij 'Sex in de online wereld'. Dit is niet gek aangezien de clitoris het orgaan is waarmee je klaarkomt en die niet altijd wordt gestimuleerd tijdens de penetratie. Maar zoals we al eerder hebben besproken is er veel meer om te doen tijdens seks! Zo kan je met je vingers, mond en zelfs seksspeeltjes heel veel meer experimenteren. Als je het moeilijk vindt om te ontspannen tijdens seks, kan dit ervoor zorgen dat je minder makkelijk klaarkomt. Zorg ervoor dat de ervaring zo relaxt mogelijk voor je is. Dat je lekker ligt, dat jullie niet te snel gaan en focus vooral op wat lekker voelt. Het is niet erg als je niet altijd kan klaarkomen, maar je kan dit wel trainen door vaker te masturberen en aan te geven aan je partner wat je lekker vindt.

Voor mensen met een piemel kan er veel druk liggen op het klaarkomen, alsof dat elke keer moet, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het is ook helemaal niet erg als het een keertje niet lukt. Dat heeft niks te maken met of je diegene niet aantrekkelijk genoeg vindt, maar kan door meerdere factoren komen. Als je bijvoorbeeld zenuwachtig bent of wat gedronken hebt kan het lastiger zijn om klaar te komen. Seks hoeft ook niet alleen te draaien om klaarkomen. Het is het allerbelangrijkste dat alle mensen die meedoen zich op hun gemak voelen en het leuk hebben.
Seksspeeltjes
Veel mensen vinden het leuk om andere/nieuwe sensaties te ervaren door het gebruik van een seksspeeltje. Het plezier van een seksspeeltje is persoonlijk en niet voor iedereen the way to go. Als je het wel leuk vindt is er een hele wereld aan verschillende soorten speeltjes. Het gaat erom dat je een speeltje kiest waar je nieuwsgierig naar bent. Wat het moment is voor een seksspeeltje is voor iedereen anders. Misschien vind je het lastig om klaar te komen en lukt het met een seksspeeltje wel, of vind je het leuk om een nieuwe manier te vinden om jezelf of een ander te bevredigen. Het gebruiken van een speeltje verpest niet je vermogen tot klaarkomen.

Het is volkomen normaal om seksspeeltjes te gebruiken en je zult misschien anders, langzamer of juist sneller klaarkomen, maar dit heeft geen (negatieve) invloed op de rest van je seksleven.
Ik wil nog meer ontdekken
Wat jouw beleving bij seksueel genot inhoudt, is en blijft persoonlijk en individueel. Hoe je jouw genot ervaart en of je verder wilt ontdekken kan verschillen per moment, per partner of per fase in je leven. Misschien ben je benieuwd naar langere en intensere orgasmes, of wil een speeltje uitproberen. Misschien ben je nieuwsgierig en wil je jouw fantasieën met je partner te delen. Of misschien wil je zelfs wel leren hoe tantrische masturbatie werkt of hoe je een full body orgasme aan jezelf kunt geven.


Welke andere erogene zones heb ik?


Niet alleen de primaire geslachtsdelen kunnen genot geven. Je hebt ook de secundaire erogenes zones. Denk bijvoorbeeld aan je borsten, billen, tepels, anus, dijen, nek, hals, oorlellen of voeten. Eigenlijk elke plek waar jij op reageert en van 'aan' gaat. Het kan heel leuk zijn om elkaars lichaam, of je eigen lijf, helemaal te onderzoeken en te ontdekken welke persoonlijke plekken stimulerend zijn. Je kunt spelen met de opbouw naar een orgasme toe, door bijvoorbeeld eerst heel het lichaam 'aan' te zetten en zo alles te activeren en een orgasme als het ware uit te stellen om zo een intenser orgasme te ervaren.