Seksualiteit en haar mythes
VOOS spreekt bij Spui25
Waar praten we over als we praten over seksualiteit? In onze taal en beeldcultuur vinden we nog altijd een scala van mythes en limiterende concepten. Wat verstaan we bijvoorbeeld onder een libido? Heb je, ben je of krijg je er een?

Wat?
Deze avond reflecteren wij op de woorden en verhalen die ons denken over seksualiteit construeren. Naast seksuologische inzichten passeren ook cultuurkritische analyses de revue. Zo wordt in een minicursus 'Seksuologie in 15 minuten' antwoord gegeven op de vragen: wat is seks, waarom hebben mensen seks en bestaat het libido? Ook analyseren wij welke rol films spelen in de 'gendering' van ons denken over seks. Ten slotte onderzoeken we wat er gebeurt buiten de wetenschap, in de slaapkamer – of waar de praktijk ons ook brengt.

BRON: Spui25

Met wie?
Maraike M. Marxsen is filmwetenschapper en curator. Haar promotieonderzoek richt zich op de afwijkende esthetiek van feministische kunstenaars en filmmakers zoals Sadie Benning, Sarah Jacobson en Jennifer Reeder. Zij behaalde haar Master aan de Universiteit van Amsterdam met een scriptie over de collectie en tentoonstelling van pornografische films in culturele instellingen. Als research fellow aan de Universiteit Hamburg was ze co-auteur van The Literariness of Media Art (Routledge, 2019). Eerder werkte ze voor ZKM | Karlsruhe en het International Short Film Festival Hamburg.

Mark Spiering is verbonden aan de programmagroep Klinische Psychologie van de Universiteit van Amsterdam als docent seksuologie. Wat hij vooral interessant vindt is de breedte en het interdisciplinaire karakter van de seksuologie. Hij probeert zoveel mogelijk vanuit een biopsychosociaal perspectief te werken.

Karlijn van der Schaaf is oprichter van VOOS, een off- en online netwerk om de seksuele voorlichting leuker, diverser en explicieter te maken. Daarnaast is ze actrice en studeert ze psychologie.

Bob van Toor (moderator) is cultuurhistoricus en publicist. Zijn onderzoek richt zich onder meer op de geschiedenis van stedelijke ruimte, seksualiteit en uitsluiting. Hij is tevens organisator van kunst- en discussieplatform Queer Currents.

Waar?
Spui25
Spui 25-27
1012 WX Amsterdam

Wanneer?
Donderdag 28 november van 20:00 tot 21:30

Gratis toegang
Wel even aanmelden.


We hebben er zin in en wie weet tot dan!
foto door: Demi Koen
Contact?
info@voos.nl
Made on
Tilda